Index Vakbarát Hírportál

Hamisítatlan őszi idővel búcsúzik az október

2022. október 31., hétfő 06:04

Folytatódik a ködös, borongós idő a jövő héten is, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11–19 fok között várható. Szerdán gyenge hidegfront érkezhet, pénteken nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső.

Az előrejelzés szerint hétfőn párás, ködös, szürke időre ébredhetünk szinte mindenhol. Napközben is sokfelé lesz borongós, nyirkos az idő, de helyenként rövid időre a nap is kisüthet. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként szitálás, ködszitálás előfordulhat. Gyenge marad a szél.

Hajnalban 7 és 12, napközben 12 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon számíthatunk melegebb délutánra.

Hétfőn nem lesz időjárási front felettünk, de a sokfelé párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság jelentkezhet. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás és alvászavar is előfordulhat. Napközben a ködtakaró és alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként zsugorodni kezd, a naposabb tájakon élők közérzete javulhat, a szürke, nyirkosabb tájakon élők hő- és komfortérzete viszont alacsonyabb lehet.

A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél átmenetileg felborulhat a bioritmus – olvasható az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzésében.

Kedden  is nyirkos, szürke idővel indul a nap, de napközben már nagyobb eséllyel szakadozhat fel nagyobb területen a rétegfelhőzet, és rövidebb-hosszabb időszakokra a nap is kisüthet. Tartósabban párás, borongós időre elsősorban északon és északkeleten számíthatunk. Legfeljebb elszórtan szitálás fordulhat elő, számottevő eső nem. Helyenként élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Délután 12–21 fokra van kilátás, a naposabb tájakon lesz a legmelegebb.

Hidegfrontot és esőt hoz a november

Szerdán egy gyenge hidegfront érkezhet, csökkenhet a ködös területek aránya. Csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg gyenge eső, futó zápor. Az északnyugatira forduló szelet legfeljebb élénk lökések kísérhetik. 13 és 21 fok között alakulhatnak a maximumok.

Csütörtökön naposabb és felhősebb tájak válthatják egymást számottevő csapadék nélkül. A legmelegebb órákban 1319 fokra van kilátás.

Pénteken sok felhő lesz felettünk, délután nyugatra, északnyugatra csapadék is érkezhet. A többfelé élénk, helyenként erős déli-délkeleti szélben 1320 fokot mutathatnak a hőmérők.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Komka Péter/MTI)

Rovatok