Index Vakbarát Hírportál

Így ne legyenünk áldozatok mindenszentekkor

2022. október 31., hétfő 11:27

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a temetőkbe nem csak megemlékezés céljából érkeznek az emberek. Tanácsokkal szolgált a rendőrség a temetőket látogatók számára, hogyan kerüljék el a bűnözők csapdáit.

A közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre, azonban nem mindenki ebből a célból érkezik a temetőbe – hívta fel a figyelmet a rendőrség honlapján.

Tapasztalataik azt mutatják, hogy ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát.

Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, ahol különösen figyelni kell értékeink megóvására, a zseblopások elkerülésére.

A bűnmegelőzése a következőket tanácsolja a rendőrség:

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

Ebben az időszakban sokan autóval közelítik meg a temetőket. A négynapos munkaszüneti napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, ezért fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közutakon, elsősorban a temetők környékén és az odavezető utakon. A rendőri jelenlét elsősorban a forgalom segítésére irányul, de a szabálytalan közlekedők ellen is felléphetnek. A baleset-megelőzési tanácsaik a következők:

Rovatok