Index Vakbarát Hírportál

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

2022. november 1., kedd 06:09

Nyirkos, ködös idővel kezdődik a kedd, napközben azonban a látási viszonyok fokozatosan javulnak. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A napi maximum-hőmérséklet 13 és 22 fok között alakulhat.

Nyirkos, szürke idővel indul a kedd, a rétegfelhőzet ugyanakkor nagyobb eséllyel vékonyodhat el több területen is, pár órára viszont a nap is kisüthet – írja az Időkép

A prognózis szerint tartósabban párás, borongós időre elsősorban északon, valamint a Dunától keletre lehet számítani. Eső nem valószínű, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A Dunántúl északi felén élénk lökések kísérhetik a délies szelet.

DÉLUTÁNRA A HŐMÉRSÉKLET 13 ÉS 22 FOK KÖZÖTT ALAKULHAT, ENNÉL MELEGEBB CSAK A NAPOSABB TÁJAKON LESZ.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre négy megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A kialakult időjárási helyzet pár száz méterre redukálja a látótávolságot

A keddi időjárás nem kedvez az ízületproblémáknak

Az orvosmeteorológia szerint kedden nem lesz jelentősebb időjárási front, de a párás, ködös időben sokfelé felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, továbbá fáradékonyság, dekoncentráltság és bágyadtság is jelentkezhet.

Egyeseknél vérnyomás-ingadozás és alvászavar is előfordulhat. Napközben a ködtakaró és az alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként zsugorodni kezd, a naposabb tájakon élők közérzete javulhat, a szürke, nyirkosabb tájakon élők hő- és komfortérzete viszont alacsonyabb lehet.

(Borítókép: Oláh Tibor / MTI)

Rovatok