Index Vakbarát Hírportál

Verekedés volt a 4-6-os villamos vonalán, nekiestek a villamosvezetőnek is

2022. november 1., kedd 18:42

Egy idős utasnak és a villamosvezetőnek esett neki három ember Budapesten, a 4-6-os villamos vonalán.

Az eset még hétfő délután történt, a Széna tér környékén. Az incidens azzal kezdődött, hogy három utas – egy férfi és két nő – rátámadt egy idős utasra a villamoson (a társaságnak tagja lehetett egy negyedik férfi is, mivel a rendőrség végül 2 nőt és 2 férfit fogott el a helyszínen.

A Margit híd budai hídfőjénél már a villamosvezető is megpróbált közbeavatkozni az idős utas védelmében, 

mire őt is bántalmazták, megrugdosták. 

Végül egy nő sietett a vezető segítségére, időközben pedig már a rendőröket is kihívták a bántalmazókra. Az egyenruhások ekkor érkeztek meg a helyszínre, és elfogták a társaság mind a négy tagját.  Az egyik bántalmazónál állítólag kés is volt, de nem használta. 

A Telex megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt írta az esetről, hogy járőreiket hétfőn 16 óra 20 perckor küldték ki a Margit híd budai hídfőjéhez, miután bejelentést kaptak az esetről. „Az egyenruhások egy percen belül a helyszínre értek, ahol két nőt és két férfit elfogtak, majd állítottak elő a BRFK II. kerületi rendőrkapitányságára” – írták, majd azt is közölték, hogy

a társaság 19 éves férfi tagja támadta meg a villamos vezetőjét.

Ezért őt a garázdaság mellett még  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével is gyanúsítottként hallgatták ki.

A társaság másik két tagját – egy 27 és egy 32 éves nőt – csak garázdaság gyanúja miatt hallgatták ki – közölte a rendőrség, hozzátéve azt is, hogy a három gyanúsított közül a 19 éves férfit – aki a legsúlyosabb bűncselekményt elkövette – őrizetbe is vették, és indítványozták a letartóztatását is. 

Rovatok