Index Vakbarát Hírportál

Nagy zsákmányra leltek a rendőrök és a pénzügyőrök

2022. november 2., szerda 14:23

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. október 29-én reggel egy német honosságú tehergépkocsira lettek figyelmesek Zalaegerszeg közelében, amelynek ablakai le voltak sötétítve. Mint kiderült, az autó nagy mennyiségű csempészcigit szállított.

A rendőrök egy bevásárlóközpont parkolójában ellenőrizték a gépkocsit és a vezetőjét, valamint utasát. Az autóból árucsempészetből származó nagy mennyiségű, magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta került elő – tájékoztat a rendőrség.

A rendőrök a 27 éves ukrán férfit és társát, egy 23 éves ukrán nőt elfogták. A gépkocsival, illetve az áruval együtt átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

A NAV pedig Nyíregyháza külterületén bukkant rá csaknem kétszáz liter alkoholra és több mint ezerkétszáz doboz cigarettára egy ingatlan ellenőrzésekor.

Az adóhatóság közlése szerint a pénzügyőrök több mint 182 liter ismeretlen eredetű szeszt, 1270 doboz cigarettát és 70 kilogramm vágott dohányt foglaltak le csaknem nyolcmillió forint értékben. Az ingatlan tulajdonosa ellen, aki nem tudta igazolni az áru származását, feljelentést tettek – írja az MTI.

Rovatok