Index Vakbarát Hírportál

Bezárják a Honvéd stadionját

2022. november 2., szerda 21:07

Először csak a pályafűtést kapcsolják le, november közepétől azonban teljesen bezárják a Honvéd stadionját, a Bozsik Arénát.

„Az energiaválság, a drasztikusan növekvő rezsiköltségek és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatok minden felelősen gazdálkodó intézményt költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítenek” – írja az oldalán a Honvéd FC. Először csak a pályafűtést kapcsolják ki, november közepétől azonban be is zárják a Bozsik Arénát. 

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a Bozsik Arénát, melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is

– írják a közleményben. 

Október elsejétől kezdve az alábbi intézkedéseket vezetik be a „Budapest Honvéd FC működésének és munkavállalóinak biztonsága, valamint a munkahelyek megvédése érdekében”: 

A válságkezelési intézkedések célja a Budapest Honvéd FC működőképességének fenntartása, amelyet első körben a fentebb leírt takarékoskodással, átszervezésekkel, racionalizálással próbál megoldani a klub.

Mindezek mellett azonban azt is vizsgálják, hogy milyen további lehetőségeik vannak a drasztikusan megnövekedett költségek fedezésére – zárja a szervezet közleménye.

(Borítókép: A Budapest Honvéd FC stadionja, az új Bozsik József Stadion építése a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok