Index Vakbarát Hírportál

Marad a szürkület, tartós ködre figyelmeztetnek több vármegyében is

2022. november 2., szerda 05:53

Szerdán leginkább ködös, párás, nedves időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyében egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt. A nappali csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Szerda reggel még sokfelé lesz borongós, párás, ködös, szürke az idő, helyenként szitálás is előfordulhat, valamint a Dunántúlon záporok is kialakulhatnak. Azonban napközben egy gyenge hidegfront hatására csökkenhet a ködös területek aránya. Elsősorban a Dunántúlon és északon alakulhat ki elszórtan gyenge eső, zápor, és északkeleten továbbra is lehetnek tartósan ködös tájak. 

Hajnalban 7 és 12 fok várható, délután 14 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szerdán kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség várható. A szolgálat három megyében tartós, sűrű köd miatt adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést.

Pár száz méteres látótávolság lesz jellemző

Nincs jó hírünk a frontérzékenyeknek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán hidegfronti hatás terhelheti szervezetünket, az érzékenyebbek fejfájásra, migrénre és erősödő reumatikus fájdalmakra panaszkodhatnak.

Ugyanakkor fokozódhatnak az ízületi fájdalmak, a műtéti hegek, és érzékenyebbé válhatnak a régi csonttörések helyei. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Komka Péter / MTI)

Rovatok