Index Vakbarát Hírportál

Még a bírót is meglepte a bajóti baltás gyilkos

2022. november 2., szerda 20:54

Lemondott a tárgyalásra való jogáról, és elfogadta az ügyészség vádját az a nő, aki a vád szerint brutálisan megverte, majd egy baltával többször fejbe, illetve mellkasba vágta az élettársát. A bíróság 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ítélet még nem jogerős.

A vádlott, S. Á.-né a védőügyvédjével folytatott rövid tanácskozás után bejelentette, hogy lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A részleteket ismerők szerint a vádlott döntése váratlanul érte a bírót, aki a tárgyalás további folytatására készült. A vádlott elmondta a tárgyaláson, hogy gyógyszereket és kedélyjavítót szed, a döntése következményeivel pedig tökéletesen tisztában van – írja a Komárom-Esztergom Megyei Hírportál

S. Á.-né 2022. január elsején ittasan tért haza közös bajóti otthonukba, majd veszekedés tört ki közte és a sértett között: a férfi többször pofon is vágta. A nő ezen felmérgesedett, és nagy erővel lökött egyet a férfin, aki ettől hátraesett, a mögötte álló vaskályhának.

Az asszony ezután odalépett a földön heverő férfihoz, és több, nagyobb ütést mért annak fejére. Ezután vette magához a közelben lévő baltát, és legkevesebb hét alkalommal lesújtott vele a sértett koponyájára és felsőtestére. Ezután egy kabátot terített az addigra halott férfira, és felgyújtotta a testet, majd elhagyta a helyszínt. 

Rovatok