Index Vakbarát Hírportál

Újra emelkedik a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

2022. november 2., szerda 13:24

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) mérései szerint újra emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Ismét emelkedik a szennyvízben a SARS-CoV-2 koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján. Mint írták, az elmúlt hetekben jellemző stagnálás után országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

A vizsgált városok közül emelkedő tendencia figyelhető meg Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, továbbá Kecskeméten, Szegeden és Szekszárdon. A mintavételi helyek többségénél a tendencia stagnáló, csökkenő tendencia sehol nem tapasztalható.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

Az NNK legutóbb múlt héten közölt adatokat, akkor az országos átlagot tekintve stagnált a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Emelkedést Békéscsabán, Kecskeméten és Zalaegerszegen tapasztaltak, míg csökkenést az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep mintájában mértek.

Rovatok