Index Vakbarát Hírportál

Ne lepődjön meg, ha füstöl a 3-as metró Deák téri állomása

2022. november 2., szerda 18:06

November 5. és 10. között füstpróbák lesznek a 3-as metró Deák téri állomásán, amelyek hétvégén egész nap, hétköznap pedig éjszaka, 23 és 3 óra között zajlanak majd.

Füstpróbát tartanak november 5. és 10. között a 3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló Deák téri állomásán, ezért a Kálvin tér és az Arany János utca állomások közötti szakaszon füstkiáramlást lehet majd tapasztalni naponta akár több alkalommal is – közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

A közlekedési vállalat közleménye szerint a füstpróbák hétvégén egész nap, hétköznap pedig éjszaka, 23 és 3 óra között zajlanak majd.

Mint írják, az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az M3 metróvonal felújítása a pontos ütemterv szerint halad. 2023 májusában megnyílhat az utasforgalom előtt a Nagyvárad tér és a Lehel tér is – ahol a korszerűsítés csak 2022 májusában kezdődött –, így befejeződne az M3 metróvonal rekonstrukciója.

Rovatok