Index Vakbarát Hírportál

Körforgalom kellős közepén szült meg egy anyuka Csongrád-Csanád megyében

2022. november 2., szerda 12:32

Vasárnap délelőtt indult el a kórházba a házaspár, a szülés azonban útközben megindult, az apa a körforgalom közepén félreállt, így a Csongrád-Csanád megyei kismama az autóban hozta világra gyermekét.

A délelőtti órákban kezdődtek a fájások annál a Csongrád-Csanád megyei kismamánál, aki férjével indult el a kórházba vasárnap. Útközben azonban felgyorsultak az események és megindult a szülés – írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Az apa egy körforgalom biztonságos szegletében tudott félreállni, majd a mentők segítségét kérte. A Mentésirányítás azonnal több egységet, köztük a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsiját is a helyszínre riasztotta, miközben a rutinos mentésirányító az apukát nyugtatta és instruálta a teendőkre.

Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és még a személyautóban világra segítették a kis Áront, aki rögtön fel is sírt. Helyszíni ellátást követően a boldog édesanyát és újszülött gyermekét is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – olvasható a bejegyzésben.

Rovatok