Index Vakbarát Hírportál

Alig épült meg, szétzúzták a terelést két úton is

2022. november 3., csütörtök 14:23

Videót közölt a Magyar Közút arról, ahogy egy figyelmetlen sofőr szétzúzta a tereléseket az M0-s autóúton.

Forgalomtechnikai és üzemeltetési szempontokat és azt figyelembe véve, hogy az ott dolgozók és a közlekedők is biztonságban legyenek, adott esetben akár több óra is lehet kiépíteni a tereléseket, ami attól függ, hol és milyen terelést kell bevezetni. Azonban figyelmetlen autósok gyakran pillanatok alatt szétrombolják ezeket.

Nemrég az M0-s autóúton és az M31-es autópályán a betontáblaelemek cseréjének idejére építettek ki dunakeszi szakemberek tereléseket.

Az M31-esen a terelés csak egy órája volt a helyén, amikor a legbelső sávban egy autós nekiment a kihelyezett korlátozó elemeknek, ennek következtében rengeteg törmelék került az útra. 

Az M31-es eset után, egy nappal később az M0-son harminc percig bírta a terelés az elkészülte után, mivel egy autós hamarosan letarolta. Egy figyelmetlen sofőr itt a sávos terelőtáblákból négy darabot nullázott le.

A terelések helyreállítása, a törmelékek eltakarítása mind pluszidőt vesz igénybe – közölte a Magyar Közút. Hozzátették: nemcsak emiatt, hanem a többi közlekedő és az ott dolgozó munkatársaik testi épsége miatt is kérik, hogy a közlekedők figyeljék az előjelzéseket, a forgalmat, soroljanak be időben az elfogyó sávokból, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló esetek. 

A betontáblák cseréje néhány nap: a bontás, újraterítés, hézagkiöntés és festés viszonylag rövid ideig tart, viszont a speciális beton technológiájából adódóan 28 napos a szilárdulási ideje, így bár látványos munkavégzés nincs most ezeken a helyeken, de a korlátozásokat a betonelemek megfelelő kötésének idejére fent kell tartani – jelentette a közút.

Rovatok