Index Vakbarát Hírportál

Ha jót akar, ne hagyja otthon az esernyőjét a következő napokban

2022. november 4., péntek 06:18

Pénteken hajnalban és reggel többfelé lesz párás, ködös az idő. A Dunántúlon, majd délutántól a középső tájakon is többfelé várható eső, zápor, miközben a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik. A maximumok 11 és 20 között alakulhatnak.

Pénteken egy hullámzó frontrendszer hatására felhős, borongós időre van kilátás. A Dunántúlon, majd délutántól a középső tájakon is többfelé várható eső, zápor, miközben a csapadéksáv várhatóan fokozatosan kelet felé tolódik – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint sokfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Hajnalra többfelé képződhet pára, köd. Reggel 4 és 11, kora délután 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, az Alföldön mérhetjük a magasabb értékeket.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint pénteken kettős fronti hatás érvényesül, így fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság, álmosság is előfordulhat a szürke, borongós időben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat eső miatt két megyére is kiadta a figyelmeztetést. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében egy nap alatt akár 20 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Kiadós eső lesz a hétvégén

Szombaton is felhős, borongós időre készülhetünk, a nyugati, északnyugati tájakat leszámítva még többfelé előfordulhat eső, zápor a nap különböző részeiben. Az északi-északnyugati szél a keleti és északkeleti tájak kivételével élénk, erős lesz, a Dunántúl magasabb részein helyenként viharos lökések is előfordulhatnak. Napközben 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap már számíthatunk hol rövidebb, hol hosszabb napos időszakokra, de elszórtan kisebb eső, zápor átmenetileg még a nap első felében előfordulhat. A helyenként élénk északi-északkeleti szélben 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn csapadék helyenként a Dunától keletre fordulhat elő, miközben nappal nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. Kora délután 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

(Borítókép: Czerkl Gábor / Index)

Rovatok