Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Novák Katalin kinevezte az Integritás Hatóság vezetőit

2022. november 4., péntek 21:31

A köztársasági elnök egy pénteken megjelent határozatban kinevezte az újonnan létrehozott Integritás Hatóság elnökét és elnökhelyetteseit.

A minap derült ki, hogy Windisch László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kiket jelöl az Integritás Hatóság vezetőivé: az elnöki tisztségre Bíró Ferenc Pált, az elnökhelyettesi tisztségre pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelölte. Az ÁSZ-elnök úgy értékelt, hogy mindhárom jelölt kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és vezetői gyakorlattal rendelkezik, és nincs aggály a függetlenségüket, elfogulatlanságukat illetően.

A pénteki Magyar Közlönyben ennek megfelelően meg is jelent a mindhármuk 6 évre történő kinevezéséről szóló határozat. A rendelkezés pénteken hatályba is lépett.

Navracsics Tibor, az  uniós források felhasználásáért is felelős miniszter  nemrég azt mondta , hogy a tisztviselők november 4-éig történő kinevezése egy kötelező vállalás volt azért cserébe, hogy hozzájussunk az európai uniós forrásokhoz. A miniszter szerint időarányosan jól halad a folyamat, amelynek végén Magyarország több milliárd eurónak megfelelő támogatáshoz juthat hozzá, ha teljesíti az unió feltételeit.

Rovatok