Index Vakbarát Hírportál

Körözést adtak ki a szegedi önkormányzati képviselő ellen

2022. november 4., péntek 20:22 | aznap frissítve

Elfogatóparancs elrendelése után körözi a rendőrség Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt. A Kecskeméti Járásbíróság indoklása szerint közérdekű üzem működésének megzavarása a körözés jogalapja.

A szegedi önkormányzati képviselő 2020 márciusában arra kérte a Facebookon követőit, hogy bénítsák meg a tömegközlekedést a városban, mert szerinte a koronavírus-járvány a buszokon és a villamosokon terjedt a legjobban. Szabó Bálint autójával megállt a villamossíneken Szeged egyik legforgalmasabb kereszteződésében. Egy olyan csomópontnál okozott fennakadást, ahol rendszeresen közlekednek mentők és tűzoltók is. 

A helyi közlekedési társaságnak a pótlóbuszok forgalomba állítása mintegy 580 ezer forintos kárt okozott.

A Kecskeméti Járásbíróság elfogatóparancs alapján indította el a körözést közérdekű üzem működésének megzavarása miatt – olvasható a rendőrség honlapján.

Október elején egy másik ügyben azért emeltek vádat Szabó Bálint ellen, mert valótlanul azt állította, hogy elrabolták. Azt mondta, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt fel. Állítása szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

Az önkormányzati képviselő augusztusban gazdatüntetést szervezett, a kötcsei piknik előtti területről pedig rendőrség vitte el, míg szeptember végén közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kapott a bokájára nyomkövetőt.

(Borítókép: Szollár Zsófi/Index)

Rovatok