Index Vakbarát Hírportál

Megerősítették, hogy a 32 éves topmenedzser holttestét találták meg a Dunában

2022. november 4., péntek 14:39 | aznap frissítve

A rendőrség azonosította a holttestet, amelyet október 30-án találtak a Dunában, Adony térségében. Ezek alapján kiderült, hogy a férfi megegyezik a 32 éves férfival, Sz. Tamással, aki Budapest IX. kerületéből tűnt el szeptember 28-án.

A budapesti rendőrség október 1-jén, szombat délután tette közzé hivatalos oldalán, hogy nagy erőkkel keresnek egy 32 éves férfit, aki szeptember 28-án, szerda éjjel tűnt el egy ferencvárosi szórakozóhelyről. A hatóság közölte, hogy Sz. Tamás körülbelül 190 cm magas, sportos testalkatú, haja szőkésbarna, borostás, szemüveget visel. Utolsó ismert ruházata fehér pulóverből, fekete farmerból, sötét sportcipőből és piros, eldobható esőkabátból állt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) október 28-án tájékoztatta lapunkat: Sz. Tamás eltűnésével kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem vetődött fel, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága eltűntként kereste a férfit.

Az Index október 2-án érte el először Sz. Tamás feleségét, Szűcs-Szabó Lillát, aki akkor közölte: mivel felnőtt eltűntről volt szó, aki beszámítható, a rendőrség nem indított nyomozást.

Október 28-án, pénteken szintén nyilatkozott az aggódó feleség lapunknak, akkor azt mondta, három héttel az eltűnés után jelentkezett egy szemtanú, aki újabb reményt adott a családnak. 

A híd kamerája sajnos időkorlát miatt törölte a felvételt a kérdéses időszakról, a budai oldalon is hiányosak a felvételek. Így nincs arról bizonyíték, hogy átment a hídon Budára, de arról sincs, hogy nem. Egy tanú már jelentkezett, aki látta a hídon, a pesti oldal felőli egyharmadánál

– nyilatkozott négy héttel az eltűnés után a fejleményekről lapunk kérdésére Szűcs-Szabó Lilla.

Arról, hogy a hatályos jogszabály szerint ki tekinthető eltűntnek, mit tehet a rendőrség, mit tehet egy magánnyomozó Szép Árpád Olivér ügyvéd, jogász szerint, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Holttestet találtak a Dunában

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség honlapján körözést adtak ki egy holttestre, akit Adonynál sodort partra a víz. A férfi ruházati leírása megegyezik Sz. Tamáséval, hiszen szintén világos színű felső, fekete farmer és sötét sportcipő volt rajta. Személyleírásuk szintén hasonló, ugyanis a magasság, valamint a borosta is megegyezik, a körözésben leírt személy azonban kopasz volt.

A rendőrség november 4-én, pénteken azonosította a holttestet, amelyet október 30-án találtak a Dunában, Adony térségében. Ezek alapján kiderült, hogy a férfi megegyezik a 32 éves férfival, Sz. Tamással, aki Budapest IX. kerültéből tűnt el szeptember 28-án.

„Az esettel kapcsolatban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon indított és jelenleg is folyamatban levő közigazgatási hatósági eljárásban beszerzett adatok, valamint az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye alapján a holttest azonos azzal a 32 éves férfival, aki 2022. szeptember 28-án tűnt el a főváros egyik IX. kerületi szórakozóhelyéről” – közölte a police.hu.

Rovatok