Index Vakbarát Hírportál

Visszaeső bűnözőnek nevezte Czeglédy Csaba a Pesti Srácok újságíróit

2022. november 5., szombat 15:30

Az ellenem végrehajtott rágalmazás miatt jogerősen elítélték a pestisracok.hu portál két újságíróját – jelentette be szombaton Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa.

Czeglédy arról számolt be, hogy most másodfokon azt a korábbi ítéletet hagyták jóvá, amely a Pesti Srácok két újságíróját, Szarvas Szilvesztert és Füssy Angélát bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében. 

A másodfokú ítéletben a bíróság mindkét újságírót megrovásban részesítette. Czeglédy Csaba szerint  a bíróság ítéletében külön szerepelt az is, hogy az eljárásban szereplő bizonyítékok miatt Füssy Angélának a szavahihetősége is megkérdőjeleződött.

S mivel ez már legalább a második eset, hogy jogerősen elítélték őket rágalmazás miatt, nyugodtan hívhatjuk őket visszaeső bűnözőknek

– kommentálta a jogerős ítéletet Czeglédy Csaba, aki egy hónapja egy másik, ehhez hasonló esetről számolt be. 

A főszerkesztő azzal védekezett, hogy nem olvasta a cikket

Czeglédy azt is megjegyezte az ítéletről beszámoló posztjában, hogy a bírósági eljárásban az lepte meg a legjobban, amivel a Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely próbálta védeni magát. A politikus szerint Huth a bíróságon 

először gyáván kimenekült az eljárásból arra való hivatkozással, hogy ő általában nem olvassa el a kollégái által írt cikkeket, így a két írást, ami miatt a büntetőeljárás folyt, nem ismerte.

Czeglédy Csaba szerint a főszerkesztő ennek ellenére aztán később mégis megpróbálta mentegetni a két vádlottat, de végül elismerte: „lehetséges, hogy a kollégái nem teljes körültekintéssel végezték el az interjúban megfogalmazott tényállítások ellenőrzésével kapcsolatos feladataikat.”

Az, hogy a Pesti Srácok számos sajtópert veszített el az utóbbi években, épp a minap merült fel egy másik, politikai vonatkozású ügyben. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester egyebek mellett erre is hivatkozva tagadta meg azt, hogy a portál újságírójának kérdésére válaszoljon az ATV műsorában

Rovatok