Index Vakbarát Hírportál

Welcome drink kutyáknak, egyre több a kutyabarát kávézó

2022. november 6., vasárnap 13:12

Már több száz kutyabarát hely van a Balatonon, de még van hova fejlődni – közölte a Balatoni Turizmus Szövetség. A rossz idő ellenére jóval több mint 15 ezer ember vett részt azokon a fesztiválokon, amelyeket ezen a hétvégén rendeztek a Balaton partján, ahol kutyabarát kávézók és szállások is bemutatkoztak.

Ezrek látogattak el Alsóörsre, a Kolbászsütő Fesztiválra, Lovasra a Malomvölgyi Jazz Fesztiválra. Több helyen a kutyabarát szállásokat és kávézókat is népszerűsítették, ilyen volt például Tihany, ahol az ősz legnagyobb, mintegy tízezer főt megmozgató rendezvényén, a XX. Gardália Fesztiválon egy kutyabarát menüt is bemutattak, amit kedvezményesen vásárolhattak meg vendégek. A menü mellé egy speciális teafilter is járt, amely vidám, kutyás formájával próbálta felhívni a figyelmet az állatbarát helyek fontosságára.

Sok kutyabarát szállás és étterem van a Balatonon – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. A kutyás, teás akcióval most ezekre szeretnék felhívni a figyelmet a Nyitott Balaton akció keretén belül.

Készítettek olyan térképet is, amely ezeket a kutyabarát helyeket mutatta be egy kis kutyás etikával megspékelve. A térképen a két hivatalos kutyás strandon kívül (földvári és fonyódi) 22 szálláshely, 10 borászat, 21 étterem és cukrászda, 15 turisztikai látnivaló és 10 állatorvos címe volt megtalálható. Mára a kutyabarát szállások és éttermek, kávézók száma megemelkedett. Főként a kisebb szállásadók váltak kutyabaráttá. A közelmúltban körülbelül

30 ezer szálláshely újult meg a Kisfaludy programban. Ezek jelentős része az őszi időszakban is nyitva van, közülük sok kutyabaráttá is vált.

Welcome drinkkel fogadják a kutyákat

Sok helyen meg lehet már szállni kutyával, ha a Balatonon járunk, de kevés még az olyan szállásadó, ahol magukat a kutyákat is vendégként kezelik, és különleges szolgáltatást kapnak a négylábúak is – írja a szövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Van olyan hely, ahol a kutyák welcome drinket kapnak, egy tál friss vizet, máshol kijelölnek a szállodán belül egy elkerített, nyugalmas sarkot, ahol a becsekkolás folyamata alatt leheveredhetnek a kutyák.

Sok helyen lehet bérelni ágyat és kanapét védő plédet a kutyáknak, de van szállodai itató- és etetőtál is. Máshol a környék állatorvosának, kutyakozmetikusának szolgáltatásait is igénybe tudják venni a vendégek.

Ilyen szolgáltatást még kevés szálloda nyújt, de egyre több az olyan, ahol tudják, mi kell a kutyával érkező vendégeknek.

Az Index kutyabarát munkahelyként funkcionál. Több munkatársunk házi kedvencével együtt látott vendégül egy szakértői csapatot október 4-én az állatok világnapja alkalmából. Arról, hogy miért jó egy kutyabarát munkahely, ide kattintva olvashatja részletes beszámolónkat.

(Borítókép: Ny. B.)

Rovatok