Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Na végre!

2022. november 6., vasárnap 19:40

A miniszterelnök megköszönte Giorgia Meloninak, az új olasz kormányfőnek, hogy végre megvédik Európa határait.

Korábban beszámoltunk arról, hogy nemrég Dél-Olaszországban, Szicíliában három, bevándorlókat szállító hajót is feltartóztattak a hatóságok.

Az egyik mentőhajó végül több nap várakozás után kiköthetett, de a másik kettő egyáltalán nem, és a kikötött hajóról is csak a kiskorúak, a várandós nők és az orvosi ellátásra szorulók belépését engedélyezték az országba. Az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi azt is közölte, hogy ennek a gyakorlatnak megfelelően fognak eljárni a közeljövőben is.

Ennek a hírnek a jelek szerint Orbán Viktor is nagyon megörült, ugyanis a Politico e témában írt cikkét megosztva azt írta a Twitteren: 

Na végre! Nagy köszönettel tartozunk Giorgia Meloninak és az új olasz kormánynak azért, hogy megvédik Európa határait. Köszönjük, Giorgia! 

Orbán Viktor néhány hete regisztrált a Twitterrre. A lépés egyértelműen a nemzetközi közösségnek szólt, mivel a platformot Magyarországon viszonylag kevesen használják.

Azóta már jelezte Twitter-oldalán, hogy hiányolja az oldalon a volt amerikai elnököt, Donald Trumpot, a két hete zajló EU-csúcsról pedig egy mémmel üzent. Legutóbb viszont az ő Twitter-bejegyzéséből csináltak mémet az ukránok.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Lukas Kabon / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok