Index Vakbarát Hírportál

Kiugrott az ablakon egy diák a balatonfüredi gimnáziumban

2022. november 7., hétfő 19:13

Kiugrott a balatonfüredi gimnázium második emeleti ablakából egy 17 éves fiatal. Az illető életveszélyes sérülést szenvedett, és mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították.

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium második emeleti ablakából hétfő délelőtt. Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a VEOL-nak elmondta, hogy az eset matematikaórán történt, amikor a tanár háttal állt a diákoknak, mert éppen a táblára írt. Ekkor a tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott.

A lap értesülése szerint olyan gyorsan történ minden, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A súlyos, életveszélyes sérülést szenvedő fiatal állapotát a kiérkezett mentők stabilizálták, majd mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megrendülten értesült a hétfő délelőtti eseményekről, és mielőbbi felépülést kívánt a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást.

Rovatok