Index Vakbarát Hírportál

Három megyében is kiadták a figyelmeztetést

2022. november 7., hétfő 05:59

Hétfőn párás, ködös időre lehet számítani, emellett az eső is eleredhet. Napközben 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére is kiadta az egyes fokú figyelmeztetést sűrű köd miatt.

Hétfőn többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, ugyanakkor sok felhő lesz az égen, helyenként kisebb esőre is számítani kell. Napközben nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten, délkeleten estig kitarthat a borongós idő, és továbbra is előfordulhat kisebb eső, szitálás. Nem lesz jelentős a légmozgás.

Napközben 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben tartós, sűrű köd miatt

Az ország északkeleti részén a látótávolság pár száz méteres lehet. Hétfő estétől már nagyobb területen fordulhat elő sűrű köd.

Ez várható a hét többi napján

Kedden és szerdán többfelé ébredhetünk ködös időre, helyenként ködszitálás teheti csúszóssá az utakat. A nappali órákban a köd fokozatosan zsugorodik, illetve megemelkedik, alacsony szintű rétegfelhőzetté alakul, és főként keleten, északkeleten helyenként egész nap megmaradhat.

Ahol viszont feloszlik, főként kedden sokat fog sütni a nap, szerdán már gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, de jelentős csapadék sehol sem várható. Hajnalonként a tartósabban derült, fagyzugos tájakon előfordulhat talaj menti fagy. Délutánonként a tartósan felhős, ködös tájakon 912, máshol 1318 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

A délies szelet a Dunántúlon mindkét napon élénk lökések kísérhetik. Csütörtökön esővel, záporokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezhet északnyugat felől.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt/MTI)

Rovatok