Index Vakbarát Hírportál

Sárdi Mátét választották Lovas polgármesterének

2022. november 7., hétfő 06:23

A független Sárdi Mátét választották Lovas polgármesterének a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson – közölte a Veszprém megyei település aljegyzője.

Buschné Csomai Gabriella elmondta: az egyedüli jelöltként induló Sárdi Máté 154 szavazatot kapott. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehetett. Az időközi választást az előző polgármester, a szintén független Fazekas Gábor Zoltán lemondása miatt kellett kiírni.

Az aljegyző korábban arról adott tájékoztatást, hogy a Balatonfüredi járásban található községben 437 választásra jogosult ember él, tehát 35 százalékos részvétellel rendezték meg a voksolást.

Sárdi Máté a Facebook-oldalán közzétett személyes adatok szerint Veszprémben született, és falugondnokként dolgozott. A Lovas község hivatalos honlapján olvasható információk szerint eddig alpolgármester volt, rajta kívül még három önkormányzati képviselő tagja a helyi testületnek.

Az Index is beszámolt róla, hogy idén már másodszor tartottak időközi választást Lovason, június 26-án a korábbi képviselő-testület önfeloszlatása miatt kellett kiírni. Akkor váltotta a nemrégiben leköszönő Fazekas Gábor Zoltán Ferenczy Gábornét a polgármesteri tisztségben. Ferenczy Gáborné 2010-től tizenkét éven át volt polgármester a községben.

Rovatok