Index Vakbarát Hírportál

Egy államtagadó szekta tagjai játék okmánnyal követelnek hatósági áras üzemanyagot

2022. november 7., hétfő 12:24

Az úgynevezett UCC-csoportok szerint az alkotmány illegitim, a magyar állam egy, az Egyesült Államokban bejegyzett izraeli cég, az ember pedig nem azonos a személlyel, és se nem közjószág, se nem humán erőforrás.

Több benzinkutas is találkozott már az úgynevezett államtagadó csoportosulás, az UCC tagjaival, akik a hatósági áras tankoláskor nem voltak hajlandók átadni a benzinkutasnak a hivatalos forgalmi engedélyt, helyette saját maguk által készített iratot lobogtattak – írja a Magyar Nemzet

Nem ismerik el a magyar forgalmi engedélyt

A kutasok ilyen esetben természetesen megtagadták a hatósági áras kiszolgálást, amire a legtöbb összeesküvéselmélet-hívő mégis csak elővette a hivatalos magyar forgalmit. 

Ugyanennek a csoportnak a tagjai korábban azzal kerültek a hírekbe, hogy egy közlekedési igazoltatás alkalmával megtagadták az együttműködést a rendőrjárőrrel, és hivatalos magyar iratok helyett egy géppel írt, úgymond, saját maguk által elismert iratnak mondott papírfecnit lobogtattak. 

Hamis irattal próbálkoznak

A Zsaruellátó nevű Facebook-csoport nyomon követi az UCC-csoportok felbukkanását, és tanácsokkal látja el a velük szolgálat közben kapcsolatba kerülő rendőröket. Arra figyelmeztetnek, hogy az állam létét és legitimitását tagadó személyek a hatósági áras tankoláskor egy saját maguk által rajzolt, nyomtatott iratot lobogtatnak. Mivel az ilyen próbálkozásokon a kutasok is csak mosolyognak, marad a fenyegetőzés és végül a magasabb ár, vagy szégyenszemre az eredeti, hivatalos forgalmi előkotorászása. 

A Zsaruellátó közösségi oldalán egy benzinkutas például azt írta, hogy

Ha nem létezik a magyar állam (szerintük), akkor a hatósági ár sem, mi ezzel védekezünk.

Zavaros ideológia

Az UCC tulajdonképpen több különálló csoportosulást jelent, akiket az államtagadás elve terel egy platformra. Zavaros ideológiájuk szerint minden törvény, rendelet, jogszabály, intézkedés illegitim és törvénytelen, mivel hazánk alkotmányos neve 2011-ben Magyarország lett, és ezzel a köztársaság mint államforma megszűnt létezni. Szerintük ezek miatt Magyarország mint állam sem létezik, az csupán egy bejegyzett izraeli cég a New York-i tőzsdén.

Az UCC név egy rövidítés, az amerikai államközi kereskedelmet szabályozó, valóban létező, ám hazánkra nem vonatkozó törvénykönyvé. Ennek a tengerentúli jogszabálynak a 2016-os módosítását értelmezik úgy az államtagadók, hogy Magyarország már kikerült Washington birtokából, így a jelenleg hatályos jogszabályok nem érvényesek.

Rovatok