Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán: A szankciók kiszámíthatatlanná teszik a magyar és az európai gazdaság működését

2022. november 8., kedd 21:44

Arra kérjük az embereket, hogy töltsék ki a konzultációs ívet, és mondjunk közösen nemet a szankciókra, amelyek mindannyiunk számára egyformán károsak − mondta kedden Monoron a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán a kormány országjárásának monori állomásán arról beszélt, hogy találkozik a kormány a választópolgárokkal, és megbeszélik azokat a kérdéseket, amelyek a legégetőbbek az ország számára. Hozzátette: ezek most leginkább a brüsszeli elhibázott szankciók által okozott károk, amelyek, különös tekintettel az energiaszankciókra, lassan térdre kényszerítik Európa gazdaságát.

Napnál világosabb, hogy a most már fél éve folyó háború miatt meghozott szankciók nem úgy működnek, ahogyan azt korábban eltervezték, és nagyban gerjesztik azt az áremelkedés- és inflációs spirált, amelyben Európa találta magát az elmúlt hónapokban

– fűzte hozzá az államtitkár.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, hogy a szankciók kiszámíthatatlanná teszik a magyar és az európai gazdaság működését. Hozzátette: a kormánynak, amely példa nélküli módon Európában negyedszer kapott lehetőséget a magyar emberek képviseletére és az ország irányítására, kötelessége a magyar emberek érdekében mindent megtenni azért, hogy ne kényszeríthessék térdre Magyarországot a szankciók.

Rovatok