Index Vakbarát Hírportál

Országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak telepítéséről az LMP

2022. november 8., kedd 10:14

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül nyújt több tízmilliárd forintos támogatást külföldi nagyvállalatoknak, amelyek tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet – indokolta az LMP országos népszavazási kezdeményezését Schmuck Erzsébet.

Elmondta, hogy Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte pártja helyi népszavazását a háromezer milliárd forintból létesítendő akkugyárról. Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról – kifogásolta Schmuck Erzsébet.

Hozzátette, hogy az akkugyártás országos probléma, a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot; Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő.

Velünk akarják kifizettetni a jövőnk felélését

– fogalmazott Schmuck Erzsébet, hozzátéve, az LMP elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez – írta az MTI. 

Rovatok