Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor: Magyarország lesz az unió legélhetőbb állama

2022. november 8., kedd 17:55

Az áttörés 2030-ban várható.

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter előadásával nyílt meg a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők hagyományos tanácskozása Siófokon. 

A konferencia nyitányaként Navracsics Tibor azt hangsúlyozta, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legélhetőbb állama lesz – adta hírül a SONLINE Somogy Megyei Hírportál.

A miniszter szerint minden esély megvan arra, hogy a magyar kormány 2022 végére megállapodjon az Európai Bizottsággal, és így hozzájussunk például a minket megillető, a dél-dunántúli régió fejlesztése számára fontos forrásokhoz.

Navracsics Tibor miniszter arról is beszámolt, hogy azon dolgozik, hogy az operatív programokból ötmilliárd forintnyi dedikált forrás a Balatonra jusson. 

Ebből a turizmus által okozott többletterhelés orvoslására, az ezekből fakadó problémák megoldására fordíthatnának a térségben lévő települések.

A területfejlesztési miniszter polgármesteri kérdésre elmondta: fontosnak tartja, hogy a pályáztatás során a kistelepülések hasonló feltételekkel rendelkezzenek, mint a városok. Ezért – mint mondta – azon munkálkodik, hogy operatív programokkal olyan problémákat is megoldjanak, mint amilyen a Balaton vonzáskörzetének csatornázottsági hiánya.

(Borítókép: Szabó Réka / Index)

Rovatok