Index Vakbarát Hírportál

Kutyaürülékbe lépett, súlyos sérüléseket szenvedett egy idős nő Budapesten

2022. november 10., csütörtök 14:14

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a 75 év körüli asszonyt, akihez a hét elején kérték a mentők segítségét.

A babona szerint ugyan szerencsét hoz, ha valaki kutyaürülékbe lép, erre azonban határozottan rácáfolt az a 75 év körüli asszony, akihez a mentők segítségét kérték Budapest Belvárosába a hét elején – írja hivatalos Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A nő ugyanis nem vette észre a járdán felejtett „aknát”, amelyen elcsúszott, és hatalmasat esett. Többen rögtön a segítségére siettek, és miután az asszony mozdulni sem tudott, mentőt hívtak. A mentőszolgálat munkatársai perceken belül a helyszínre értek, és megvizsgálták az idős beteget, akit végül súlyos boka- és fejsérüléssel szállítottak stabil állapotban kórházba – olvasható a bejegyzésben.

Bírság jár, ha nem szedjük össze

Az utcán hagyott kutyaürülék nemcsak balesetveszélyes, hanem bírsággal is büntethető. Őrsi Gergely II. kerületi polgármester még májusban adott hírt arról, hogy ötezertől százötvenezer forintig terjedő bírság is kiszabadható azokra a gazdákra, akik nem szedik fel kutyájuk után a piszkot.

A városvezető akkor elmondta: a kerületben eddig 153 ürülékgyűjtő edényt helyeztek el, amelyből havi átlagban 4284 kilogramm kutyaürüléket szállítanak el. Úgy véli, ez azonban csak töredéke a valós mennyiségnek, ami máshol, jobb esetben a kukában végzi.

Rovatok