Index Vakbarát Hírportál

A STRABAG Budapestre helyezi egyik ágazatának vezetését

2022. november 10., csütörtök 19:02

Az Európa egyik legnagyobb építőipari vállalataként működő STRABAG a délkelet-európai ágazatának vezetését Budapestre helyezi át.

Jövő év januárjától a STRABAG építőipari cég a délkelet-európai ágazatának vezetését Budapestre helyezi át. Ez azt jelenti, hogy budapesti központból fogják irányítani a több mint 2500 munkavállalót foglalkoztató STRABAG SE további tizenegy országában megtalálható leányvállalatait. A döntés jelentős elismerés a magyarországi STRABAG számára.

A magyar fővárostól délkeletre eső országok STRABAG-vállalatai Glöckler Péter magyarországi műszaki ágazati vezető és Unger Tamás gazdasági ágazati vezető koordinálása alá kerülnek. A lépéssel a szlovéniai, a horvátországi, a boszniai, a moldovai, a szerbiai, a montenegrói, a koszovói, az albániai, az észak-macedóniai, a bulgáriai, a romániai és a magyarországi STRABAG-vállalatok fognak egy új ágazatot alkotni.

Az átalakítással az érintett cégek továbbra is önálló pénzügyi egységet fognak képezni Európa egyik legnagyobb építőipari vállalataként működő STRABAG-on belül, ám stratégiailag a budapesti központtól kapnak iránymutatást. A szektor egyik legnagyobb magyarországi foglalkoztatójának célja a hatékonyság növelése és az optimalizált működés integrálása a délkelet-európai országokban – írja a Magyar Építők.

Rovatok