Index Vakbarát Hírportál

Kárász Róbert: Baranyi Krisztina a műsor előtt találkozott a Pesti Srácok újságírójával

2022. november 11., péntek 10:34

Az ATV-s műsorvezető egy apró, de fontos részletet árult el arról az incidensről, amely egy hete történt a műsorukban.

Az ügy azzal kezdődött, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok portál újságírójának kérdéseire múlt hét pénteken.  A történtek folyományaként kedd este Baranyi Krisztina Fürjes Balázzsal, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesével vitatkozott a szólásszabadságról, és elmondta, hogy minek nevezték őt a Pesti TV műsorában. Ezután csütörtök este Fiala János műsorában vitáztak, ahol Fürjes Balázs szembesítette partnerét azokkal az obszcén kifejezésekkel, amelyeket a kormánypárti politikusokról írtak a múltban. 

Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője – aki az egy héttel ezelőtti, botrányba fulladt műsor egyik házigazdája volt – most a Facebookon árult el egy apró mozzanatot, amely kicsit más megvilágításba helyezheti a történet elejét. Kárász Róbert azt írta, hogy

Baranyi Krisztina a műsor előtt találkozott a pesti srácok újságírójával. 

A ferencvárosi polgármester a csütörtöki vitán azt mondta: a műsor előtt nem tudta, hogy a Pesti Srácok újságírója fog kérdezni tőle.

Az alábbiakban közöljük a csütörtöki KeljfelJancsi Baranyi Krisztina–Fürjes Balázs-vita ominózus részének szó szerint leiratát. 

Műsorvezető (Mv): Segítsen! Mesélje el nekem, hogy akkor, ott, utána pénteken, ott, akkor mit élt meg?

Baranyi Krisztina: Hát döbbenetet éltem meg. Ugye az történt, hogy a harmadik kérdező, tehát a Pesti Srácok-os propagandista késve érkezett a stúdióba, már ment a felkomf, én bent álltam a stúdióba, a műsorvezetők is. Ők beszéltek már a nézőkhöz, tehát harminc másodperc volt hátra, amikor ő beszaladt, berohant, tehát gondolom, hogy, nem tudom, késve ébredt, szóval az a lényeg, hogy gyakorlatilag a megszólalás előtt...

Fürjes Balázs: De bocsánat, ön nem tudta, hogy érkezik egy Pesti Srácok-os újságíró.

Baranyi Krisztina: Nem.

Fürjes Balázs: Mert ott az adás előtt sem derült ez ki.

Baranyi Krisztina: Nem, nem derült ki, nem. Ugye én sose kérdezem, engem...

Mv: Nem is az ön dolga.

Baranyi Krisztina: ...rengetegszer hívtak meg ebbe a műsorba. Volt olyan nem is egyszer, amikor még a témákról se tájékoztattak. Nyilván olyan témákban nyilvánulok meg, amihez van közöm, meg van róla tudásom, tehát ez sem különösebben befolyásol. Az a lényeg, hogy én ott szembesültem vele.

Fürjes Balázs: Csak azért kérdeztem, elnézést, hogy ugye mindannyian járunk stúdiókba, és az embert hívják húsz-harminc perccel előtte, smink, mikroportozás, egyebek, tehát ott előtte a szerkesztőkkel beszélgetve nem derült ki, hogy ki lesz a három újságíró.

Baranyi Krisztina: Nem, nem, én a szerkesztőkkel nem beszéltem.

Fürjes Balázs: Egyszer csak betoppant a Pesti Srácok.

Baranyi Krisztina: Így van, egyszer csak úgy toppant be a Pesti Srácok, hogy, még egyszer mondom, már ment a felkomf, tehát élő, egyenes adásban...

Fürjes Balázs: És ön ott találkozott vele, hogy hoppá, Pesti Srácok.

Baranyi Krisztina: Így van, igen. Igen, és hát...

Mv: És mit élt meg?

Baranyi Krisztina: Hát ugye az volt az első gondolatom, hogy akkor én most sarkon fordulok, és elmegyek innen.

Mv: És miért nem tette?

Baranyi Krisztina: Hát azért nem tettem, mert láttam már magam előtt a propaganda szennylapok főcímeit, hogy megfutamodott a kellemetlen, nehéz kérdések elől.

 Ehhez képest Kárász Róbert most azt írta egy Facebook-kommentben – amelyet a  Mandiner  mentett le –, hogy „a polgármester asszony találkozott az élő adás előtt Szalai Szilárddal. Simán mondhatta volna, hogy ebben a beszélgetésben nem vesz részt.”

Rovatok