Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elárulta, ki garantálja Magyarország energiaellátását

2022. november 11., péntek 14:42

„Törökország garantálja Magyarország biztonságos energiaellátását. Köszönet érte Erdogan elnök úrnak” – posztolta Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Türk Tanács csúcstalálkozóján találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, akivel kétoldalú tárgyalást folytatott az üzbegisztáni Szamarkandban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan sikeresnek értékelte a türk államok Szamarkandban megtartott csúcstalálkozóját. A magyar–török kapcsolatokról Orbán Viktor elmondta:

nem adják fel közös céljaikat a háborús válság idején sem.

Békefórum

Magyarország az ukrajnai háború szempontjából békefórumként tekint a Türk Államok Szervezetére (TÁSZ) – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az üzbegisztáni Szamarkandban, a szervezet csúcstalálkozóján. A kormányfő felszólalásában úgy vélekedett: a legnagyobb probléma, hogy Európában „a békét akarók hangja” sokkal halkabb azokénál, akik súlyosbítani akarják a feszültséget. 

Magyarország célja, hogy tűzszünet jöjjön létre Ukrajnában, és mielőbb béketárgyalások kezdődjenek. Csak ez tud véget vetni az energiaválságnak is

– fogalmazott a miniszterelnök.

(Borítókép:  TUR Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok