Index Vakbarát Hírportál

Novemberben három új csarnok építésébe fognak Szekszárdon

2022. november 11., péntek 14:23

Három új csarnokot építenek és infrastrukturális fejlesztéseket végeznek a szekszárdi ipari parkban a terület- és településfejlesztési operatív program 2,8 milliárd forintos támogatásával.

A város önkormányzata arról számolt be, hogy a 2423, 1122 és 445 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokok kivitelezése novemberben kezdődik.

A projekt részeként az ötvenhektáros parkban a jelenlegi elektromos hálózat 3 megawatt teljesítményét 2023 első negyedévében a kétszeresére növeli az E.ON Hungária Zrt. Emellett közvilágítási hálózat, vagyonvédelmi kamerarendszer és a belső úthálózat mentén mintegy másfél kilométernyi járda épül.

Megvan az időpont, mikor adják át a csarnokokat

Jelenleg a szekszárdi SZ+C Építőipari Kft. és a pécsi Délviv Dél-Magyarországi Villanyszerelőipari Kft. dolgozik a meglévő csarnokok felújításán, illetve a közvilágítás és a kamerarendszer kivitelezésén. Az új csarnokok kivitelezője három helyi, környékbeli vállalkozás lesz.

A létesítményeket 2023 első félévének végén adják át, a bérleti jogot versenytárgyaláson lehet megszerezni, a pályáztatás 2023-ban kezdődik.

Az ipari parkban az MTI szerint jelenleg 27 vállalkozás működik, köztük az építőiparialapanyag-gyártó és -kereskedő Austrotherm Kft., a Murexin Kft., az agrártermékeket, növényvédő szereket forgalmazó Alisca Agrárház 2010 Kft., a borászati Mészáros Borház Kft., illetve a fémipari termékeket gyártó Jako Fémárugyár Kft.

Rovatok