Index Vakbarát Hírportál

Új kerékpárút épül Szolnokon

2022. november 11., péntek 08:17

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak – közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala.

A helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A Tószegi úton, a József Attila út–Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül.

A beruházás célja a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, a kerékpáros balesetek számának csökkentése.

Továbbá a tervezett nyomvonal mentén található közintézmények – orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola – kerékpárral történő elérésének javítása. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban megközelíthető lesz a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is.

Emellett az MTI szerint parkoló, autóbusz-forduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben. A fejlesztéssel javult a városrészben élők hozzáférése a közösségi közlekedéshez.

Mint arról beszámoltunk, Esztergomban hét kilométeres kerékpárút épül állami és uniós pénzekből, valamint nemrég elkészült a Budapest–Balaton bicikliút is, amivel nagy hiányosságot pótoltak. A fővárostól a Balatonig kiépített, 108 kilométeres kerékpárút utolsó, Székesfehérvár–Balatonakarattya közötti szakaszát augusztus végén adták át. A több mint 5 milliárd forintból megvalósult új bicikliúton 2-3 nap alatt megközelíthető a magyar tenger Budapestről. Balatonfüreden pedig európai színvonalú biciklis központot avattak fel.

Rovatok