Index Vakbarát Hírportál

Közösségi ligetet adtak át Budán

2022. november 12., szombat 16:56

Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 28 ezer négyzetméteres szabadidőparkot adtak át az itt lakóknak.

A beruházás még 2021 szeptemberében kezdődött el, és idén októberben fejeződött be. A parkban egy új épületet helyeztek el, tájépítészeti és infrastrukturális fejlesztéseket végeztek. Gumiburkolatú, 450 méter hosszú, 2 méter széles 2 sávos futókört hoztak létre, kerékpáros KRESZ-tanpályát, játszóteret létesítettek, egyedi tervezésű pihenőbútorokat, pavilonépületet helyeztek ki.

A sportteret pingpong- és sakkasztal, röplabda-, kosárlabda- és pétanque-pálya biztosítja. 

Őrsi Gergely úgy fogalmazott, hogy olyan közösségi teret akartak létrehozni, amely minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A 28 ezer négyzetméteres zöldfelületen 200 fát ültettek, a belső lankás-ligetes részt fasor veszi körbe, a munkálatok során a nem megfelelő földet elszállíttatták, és jó minőségű termőföld került a helyére.

A hulladékgyűjtők és ivókutak mellett biztonsági okból térfigyelő kamerákat is felszereltek. 

 A parkolást 19 darab szórt burkolatú parkolóhely, valamint biciklitárolók segítik

– részletezte a polgármester.

Őrsi Gergely megköszönte az előző városvezetésnek, hogy elindították a projektet, ami több forrásból valósult meg. 

A Belügyminisztérium a pesthidegkúti Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezése és környezetének megújítása és megvalósítása címen 1 milliárd forinttal segítette a munkát. Budapest Főváros Önkormányzata a Tér_Köz nevű pályázat keretében, a Közösségi Liget megvalósítása címen 300 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez

– közölte Budapest II. kerületének vezetője, aki ezzel együtt kifejezte a háláját minden támogatónak. 

Rovatok