Index Vakbarát Hírportál

Döntened kell: kormánykritikus, vagy rendszerkritikus vagy – mondja Gyurcsány Ferenc

2022. november 13., vasárnap 10:16

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke legújabb bejegyzésében új kormányt, egyben erős ellenzéket és új hazát kínált a magyar embereknek.

Gyurcsány Ferenc legutóbbi Facebook-bejegyzésében hosszasan fejti ki, szerinte hogyan osztható fel a mai magyar társadalom. A volt miniszterelnök szerint egyszerű a képlet:

Vele vagy ellene.

A DK elnöke posztjában arról ír, hogy az Orbán Viktorral szemben fennálló ellenzéki világ egy része nácirokon politikát folytat, akiket Fidesz hardnak nevez, ami a kormány náci ágazata, és a DK ellenfelei. A magyar emberek maradékát érzékeny lelkű, tisztességes hazafias demokraták alkotják, megszámlálhatatlan mennyiségű pártot alkotva.

Gyurcsány Ferenc úgy véli, a liberális parlamenti demokráciánál jobban működő rendszer nincsen, ezért mindenkinek döntenie kell, hogy kormánykritikus vagy rendszerkritikus lesz. A cikkek, bejegyzések, tüntetések önmagukban veszélytelenek a rendszerre.

Ez nem a mulyák ideje. Nincs egyrészt-másrészt, kiábrándult fideszes, meg emberarcú, mégis, esetleg, belátta, magányos harcos, jót akart. A magamutogatás nem politikai cselekvés. A tanácsadás se. A beszéd gondolat nélkül csak zaj. Fiatalságod lehetőség, de nem politikai teljesítmény. Múltad nem belépő a holnapba. Most nem lehet két ellenzék

– vélekedett a DK elnöke, aki szerint a 2026-ig terjedő időszakban vagy a Demokratikus Koalíció tudja hatékony erővé szervezni az ellenzéket, vagy senki. A volt miniszterelnök szerint ez csak a következőkkel érhető el:

Érveléssel, igaz szóval, közös érdekeink egyértelművé tételével, elengedéssel, meggyőzéssel, a közös jövő lehetőségével, személyes figyelemmel, vigyázó kezekkel, élettel, erővel, világos mondatokkal, fegyelemmel, közös hazafias meggyőződéssel.

Végül posztját azzal zárta, hogy új kormányt, erős ellenzéket, új hazát, Magyarországot, sőt Európát ajánlják.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2021. október 22-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok