Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy a magyar rendőrök toplistás bűnözőt fognak el

2022. november 13., vasárnap 07:34

Embercsempészés miatt szerepelt a magyar rendőrség körözési toplistáján a férfi, akit a budapesti nyomozók fogtak el.

Két hónapja a Tatabányai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot a 47 éves T. Bálint ellen, aki nem kezdte meg az embercsempészés miatt jogerősen kiszabott, összesen kilenc év szabadságvesztését.

Mivel a férfit nem találták fővárosi lakhelyén vagy más vélhető tartózkodási helyein, felkerült a rendőrségi körözési toplistára, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya kezdett nyomozni utána. Az adatgyűjtés eredményeként november 8-án a VI. kerületi Podmaniczky utcában fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével – számolt be a rendőrség honlapján.

A férfi éppen egy bérelt autóból szállt ki, amelyet feltehetően azért használt, hogy ne akadhassanak a nyomára. A célkörözési nyomozókon azonban az autómegosztó szolgáltatás igénybevételével sem tudott kifogni, előállítását követően a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Mivel az is kiderült, hogy a bérelt kocsit eltiltás hatálya alatt vezette, emiatt külön eljárás indult ellene.

Rovatok