Index Vakbarát Hírportál

Újabb ágazat került veszélybe a külföldi multik miatt

2022. november 14., hétfő 13:32

A külföldi multik és a tisztességtelen weboldalakat üzemeltetető cégek miatt több száz magyar kiskereskedés került veszélybe.

Évek óta komolyak az erőfeszítések, amik a külföldi tulajdonú multinacionális kiskereskedelmi láncok egyeduralmának megtörésére irányulnak, most mégis a hazai sajtó egy része azon aggódik, hogy egy újabb külföldi online szereplő lépett a magyar piacra, ami miatt a multi-drogérialáncok aggódhatnak – olvasható a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetségének közleményében.

A külföldi multik és a tisztességtelen weboldalakat üzemeltető cégek, a gyártókkal kollaboráló gyakorlatának köszönhetően, több száz – akár 20-30 éve működő – bio- és gyógynövényszaküzlet került a megszűnés küszöbére, de erről semmit nem lehet hallani a magyar sajtóban. 

A kormány előtt van a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetsége szakmai munkaanyaga, ami a hazai tulajdonú mikro-kkv tulajdonú bio- és gyógynövény-kiskereskedők életben maradását hivatott megoldani – írja a közlemény.

Hozzávetőlegesen ezer család megélhetése múlik azon, hogy a BIGYOX milyen eredményesen tud tárgyalni az ágazatot érintő problémák megoldásáról az illetékes szakminisztériumokkal és a kormánnyal.

Mindemellett elengedhetetlenül fontos a fogyasztók tájékoztatása azzal kapcsolatban, hogy a multik és az online üzletek helyett miért a szaküzletekben érdemes beszerezni a vitaminokat, gyógyteákat és az étrend-kiegészítőket.

A szaküzletekben nemcsak ellenőrzött minőségű termékekhez jutnak hozzá a fogyasztók, hanem személyre szabott, ingyenes szaktanácsadással is szolgálnak a vásárlóknak.

Rovatok