Index Vakbarát Hírportál

Óvónők reagáltak Orbán Viktor videójára: Hálával nem lehet fizetni a boltban

2022. november 14., hétfő 06:39

Miután Orbán Viktor miniszterelnök egykori óvodájában tett látogatáskor a háláját fejezte ki az óvodai dolgozók felé, a Pártatlan Óvodákért Közösség óvónői csalódottak voltak. A szervezet egyik alapítója szerint a kormányfő máshogy kellene kifejezze köszönetét.

Ötvenhárom év után látogatott vissza egykori óvodájába Orbán Viktor, aki az ünnepi alkalomból egy Facebook-videót tett közzé. A Háromhárs Óvoda idén lett 140 éves, ez volt az ünnepi látogatás apropója. A miniszterelnököt az édesanyja is elkísérte.

Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki itt naponta törődik a gyerekkekkel, gondozza őket. Hálásak vagyunk nektek azért a munkáért, amit itt minden nap elvégeztek 

– fogalmazott a videóban Orbán Viktor. A Pártatlan Óvodákért Közösség egyik alapítója szerint „érdekesen” fejezi ki háláját a miniszterelnök.

Óvodák, iskolák szervezkednek, sztrájkolnak, engedetlenkednek, hogy felhívják a köznevelés, közoktatás méltatlan helyzetére a figyelmet, de sajnos szóra sem méltatja őket sem a kormány, sem pedig Orbán Viktor. Egyszerűen nem hallja meg a hangjukat

– mondta Kátainé Kovács Viktória, a szervezet egyik alapítója az RTL Híradónak. Majd hozzátette,a miniszterelnökmindezek után nyilatkozza azt, hogy nagyon hálás az óvodai dolgozóknak, a gond szerinte csak az, hogy hálával nem lehet fizetni a boltban, és az a számlák befizetésére sem jó. 

„Várjuk, hogy a háláját máshogy is kifejezze” – tette hozzá. Elmondása szerint csalódottan nézte a kormányfő videóját, de a pedagógus-szakszervezetek és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár múlt heti béremeléssel kapcsolatos tárgyalása után is hasonlóan érzett. Mint mondta, nagy reményekkel várták az eredményt, de semmi nem történt.

Október óta létezik a szervezet

A Pártatlan Óvodákért Közösséget októberben hozták létre azok a XV. kerületi óvodai dolgozók, akik először jelentették be, hogy polgári engedetlenségi akcióval kívánják felhívni a figyelmet az óvodai dolgozók nehéz helyzetére, valamint azt is szeretnék, hogy inflációkövetővé tegyék és a pedagógus-bértábla vetítési alapját a mindenkori minimálbérhez igazítsák.

Rovatok