Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem a „Best Global Universities” rangsorában

2022. november 14., hétfő 11:39

A US News „Best Global Universities” 2023-as rangsorában kardiológia és kardiovaszkuláris rendszerek területen 12 helyet javított a Semmelweis Egyetem a tavalyi eredményéhez képest, így már a lista 43. helyén található.

Az intézmény idén kilenc orvos- és egészségtudományi szakma tekintetében került fel a listára, hazai szinten pedig a legtöbb területen az övé az első hely. A Semmelweis Egyetem az idei világrangsor 9 szakterületi listájára került fel – írja a semmelweis.hu

Hasonlóan az elmúlt évekhez, a legkiemelkedőbb helyezést idén is a kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer kategóriában érte el az intézmény. A tavalyihoz képest 12 helyet sikerült javítani, így már az övé a világ 43. legjobb helye. 

A Semmelweis Egyetemnek így olyan intézményeket sikerült maga mögé utasítania, mint a Sorbonne Egyetem, a Leideni Egyetem vagy a kanadai McGill Egyetem. Az európai unió országainak egyetemei között a Semmelweis a 12. helyen végzett. 

Az egyetem a felső tíz százalékba tartozó, legtöbbet idézett közlemények területén is előrelépett, a tavalyi 60. hely után idén már a 24.-et foglalhatta el. A méretfüggő összpublikáció kategóriában is előbbre került az intézmény, a 95. helyről a 79. helyre került. 

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika nemcsak a Semmelweis Egyetem zászlóshajója, de saját területén az ország vezető intézménye, amely immár világszinten is az élvonalba tartozik. Célunk, hogy komplett szív- és érrendszeri gyógyító központként Európa egyik első számú szívgyógyászati centrumává váljunk

– fogalmazott Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója. 

Rovatok