Index Vakbarát Hírportál

Trükkös tűzifaárusokra figyelmeztet a rendőrség

2022. november 14., hétfő 06:43

A fűtési szezon közeledtével egyre több utazó árus jelenik meg, akik tűzifával házalnak, de már az interneten is egyre több gyanús hirdetésre lehet bukkanni. A rendőrség figyelmeztetett, senki ne dőljön be a csalóknak, járjanak alaposan utána annak, hogy honnan szerzik be a tüzelőt.

A rendőrség közleménye szerint érdemes megfontoltnak lenni a téli tüzelő vásárlása előtt, ugyanis egyre több a csaló. Nemcsak a trükkös utazó árusoknak, hanem valótlan netes hirdetéseknek is könnyen áldozatává válhat az, aki nem figyel. A csalások elkerülése érdekében tanácsokkal segítik a tűzifavásárlókat.

A rendőrség tanácsai a következők:

Hodics Gergely, az Alpok Holz Team Kft. ügyvezetője az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, előfordult, hogy a csalók az általa készített képeket használták fel a hirdetéseikben. Elmondása szerint az egyik hirdetésen használt képeken például jól látszik, hogy az egy árokparton, itt-itt összeszedett faanyagot árul.

A szakember arra figyelmeztet, hogy sok csaló a fakitermelés után ott maradt fát gyűjti össze és azt adják el a vásárlásoknak, ez azonban lopás.

Egy szép képpel jó minőségű fa látszatát adják, viszont amikor a helyszínre érnek, akkor silány minőségű, kevés mennyiségű faanyagot kap a vásárló. A legtöbb ember, főleg idősebbek, nem is mernek nemet mondani erre a tételre, kifizetik

– fogalmazott Hodics Gergely a csatorna hírműsorának.

Rovatok