Index Vakbarát Hírportál

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki

2022. november 15., kedd 06:05

Kedden leginkább ködös, felhős időre számíthatunk, egyes területeken pedig csapadék is várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. Rosszak lesznek a látási viszonyok Pest, Bács-Kiskun, Heves, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. A nappali csúcshőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

Hétfőhöz hasonlóan kedden is sokfelé lesz borongós, párás, ködös a reggel. Hajnalban a Dunántúlon várható eső, majd a csapadék egyre inkább északkelet felé tolódik. Napközben a keleti országrészben többfelé, a középső és nyugati részeken elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, szitálás. Csak kevés helyen süthet ki a nap, több helyen marad a szürke, felhős idő.

Hajnalban 1 és 6 fok, a délutáni órákban 6 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint 12 megyében várható veszélyes időjárási jelenség. Egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki tartós sűrű köd miatt

Ezeken a területeken pár száz méteres látótávolság várható. 

Hidegfronti tüneteink lehetnek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írta, kedden a nyirkos, hideg reggel miatt sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak.

A magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, emiatt az érzékenyebbeknél gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek: fokozódhat a görcshajlam, gyakoribbak lehetnek az ízületi és légzőszervi problémák. Gyakori lehet a dekoncentráltság, a fáradékonyság és az álmosság is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Róka László/MTI)

Rovatok