Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkosságot akadályoztak meg a rendőrök Budapesten

2022. november 15., kedd 12:34

Úgy érezte, hogy kisiklott az élete, ezért öngyilkos akart lenni egy ember Budapesten. A zuglói rendőrök végül egy felüljáró közelében találtak rá a kétségbeesett férfira, akit lebeszéltek arról, hogy a mélybe vesse magát.

A segélyhívást hajnali 5 órakor fogadta a BRFK Tevékenység-irányítási Központja még október folyamán. A telefonáló elmondta, hogy a férje elment otthonról, de hagyott hátra egy levelet, amelyben leírta, hogy véget akar vetni az életének.

„Gyorsan kifaggattam a férfi feleségét, majd elkértem tőle a férje telefonszámát. Szerencsére felvette a telefont, és bár nagyon kétségbeesett volt a hangja, pár mondat után meg tudtam nyugtatni, és egyre több információt árult el arról, hogy merre jár, illetve hogy milyen ruhát visel” – emlékezett vissza az esetre Molnár Melissza r. törzsőrmester.

Molnár Melissza folyamatosan tartotta a férfival a kapcsolatot, közben friss információkkal látta el az útnak indított járőröket. Ők végül öt perc keresés után a ruhája alapján felismerték a férfit, aki akkor már csak 100 méterre volt a felüljárótól.

Az öngyilkosságon gondolkodó illető elmondta a rendőröknek, hogy mélyponton van, és hirtelen nem látott más kiutat, mint hogy véget vessen az életének. A járőrök hosszas beszélgetéssel végül megnyugtatták a férfit, akit a mentők kórházba vittek.

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 (80) 20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok