Index Vakbarát Hírportál

Aláírásgyűjtés indul a biztonságosabb budapesti tömegközlekedésért

2022. november 16., szerda 12:40

A biztonságos budapesti tömegközlekedés érdekében indít aláírásgyűjtési akciót a Jobbik ifjúsági tagozata – jelentette be az ellenzéki párt két politikusa.

Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere sajtótájékoztató keretein belül elmondta: javaslatuk lényege, hogy a járműveken teljes üzemidejük alatt legyen jelen biztonsági szolgálat.

Elképzelésük szerint a kezdetben a legforgalmasabb járatokon bevezetett intézkedést fokozatosan terjeszthetnék ki a teljes vonalhálózatra.

Aki a budapesti tömegközlekedést igénybe veszi, azt hátrány nem érheti; nem utazhat sem félelemben, sem olyan körülmények között, amelyek egy 21. századi világvároshoz, a fővároshoz nem méltók – fogalmazott a Jobbik politikusa.

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke azt hangsúlyozta: jegyük, bérletük megváltásával az emberek jogot szereznek a biztonságos utazásra, ám ez a feltétel az utóbbi években gyakran nem teljesül, hiszen rendre jelennek meg hírek garázdaságról, utasok vagy járművezetők bántalmazásáról, kifosztásáról.

A politikus jelezte: javaslatukról levélben tájékoztatják a budapesti Városházát, a fővárosi közlekedési céget és a kormányzatot.

Rovatok