Index Vakbarát Hírportál

Újabb lépéseket tett a kormány az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében

2022. november 16., szerda 08:48

Ismét módosítanák a vagyonnyilatkozati rendszert, miközben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is új feladatot kapna – kedd este többek között erről nyújtott be törvényjavaslatot a kormány. A cél továbbra is az Európai Bizottsággal való mihamarabbi megegyezés.

Újabb törvényjavaslatokat nyújtott be a kormány az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében. Az egyik benyújtott törvényjavaslat szerint az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság önálló államigazgatási szervvé alakulna át.

A másik törvényjavaslat szerint ismét módosulna hazánkban a vagyonnyilatkozati rendszer, a javaslat új feladatkörrel ruházná fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, így az ellenőrizhetné a Központi Információs Közadat-nyilvántartás felületén való közzététel teljesítését.

Mint ismert, az Európai Bizottság körülbelül 3000 milliárd forintnyi, Magyarországnak járó uniós forrás felfüggesztését javasolja, de a magyar kormánynak december 19-ig van ideje teljesíteni a vállalásait. A 17 korrekciós intézkedést ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

(Borítókép:  Beata Zawrzel/NurPhoto/Getty Images)

Rovatok