Index Vakbarát Hírportál

Drasztikus döntést hozott a Cinema City

2022. november 16., szerda 19:37

A gazdasági válság ismét nehéz helyzetbe hozta a mozikat is, amelyek éppen a járványidőszak után próbálnak újra talpra állni, és sajnos egyes létesítményeket be is kell zárni.

Az ország legnagyobb mozihálózataként a Cinema City is érintett a problémában, de ők igyekeznek biztosítani azt, hogy a filmrajongók mindennap beülhessenek a vetítőtermeikbe, ezért az a döntés született, hogy november 17-étől kezdve a budapesti mozijaik csak délután 3-tól, a vidékiek pedig csak délután 4-től lesznek nyitva hétköznaponként − írta meg az IGN

A Cinema City PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea a lap megkeresésére elmondta: az intézkedés a karácsonyt megelőző kiemelt időszakot és a téli szünetet nem érinti, abban a három hétben délelőtt is üzemelnek majd a vetítőgépek. A cég azért ezt a megoldást választotta, mert Budapesten a 10 és 15 óra közötti, vidéken pedig a 10 és 16 óra közötti időszak az, ami a legkisebb forgalmat generálja. Azt egyelőre nem tudják, hogy meddig lesz érvényben a csütörtöktől induló megváltozott nyitvatartási rend, amelynek a bevezetésére az elszabaduló rezsiárak miatt van szükség.

Mint azt megírtuk, novembertől a Budapest Film által üzemeltetett fővárosi mozik közül három – a Corvin, a Toldi és a Puskin – hétfőnként és keddenként kísérleti jelleggel zárva lesz. A Corvin november 3-ától, míg a Toldi és a Puskin november 17-étől vezeti be az új nyitvatartási rendet. Az üzemeltető a magas rezsiszámlák miatt döntött úgy, hogy a hét első két napján nem lesz látogatható a három budapesti mozi.

Rovatok