Index Vakbarát Hírportál

Otthonuk fűtéséhez lopott nyersolajat három férfi egy baranyi fúrópontról

2022. november 17., csütörtök 08:59

Két társával együtt lopott el egy geszti férfi közel 2200 liter nyersolajat, hogy azzal fűtsék az otthonukat.

Közúti ellenőrzés során vontak intézkedés alá a Határrendészeti Kirendeltség Biharugra járőrei 2022. november 8-án egy 41 éves geszti férfit, valamint az általa vezetett gépkocsit a hozzá kapcsolt utánfutóval. A járműszerelvény átvizsgálásakor a rendőrök 2200 liter nyersolajat találtak, amelyről a férfi úgy nyilatkozott, hogy azt két társával a munkahelyéről tulajdonította el – közölte a rendőrség.

A rendőrök megállapították, hogy az ellenőrzés alá vont gépjárművezető két munkatársával a november 8-át megelőző időszakban több alkalommal összesen körülbelül tízezer liter nyersolajat loptak egy baranyai fúrópontról.

Egyikőjük csak az eltulajdonításban segédkezett, a nyersolajból nem vitt magával, ellentétben két társával, akik a lopott nyersolajat otthonukba vitték azért, hogy azt később fűtésre használják fel. A 41 éves geszti férfi még testvérének is adott a nyersolajból, aki azt szintén az otthonába szállította.

A rendőrök a három férfi lakóhelyén megtartott kutatás során az eltulajdonított nyersolajat csaknem hiánytalanul megtalálták, majd lefoglalták. A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését valamennyien elismerték. Tettükkel két és fél millió forint kárt okoztak, ellenük lopás bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Rovatok