Index Vakbarát Hírportál

Újabb verekedő FTC-drukkereket fogtak el

2022. november 17., csütörtök 09:54

A ferencvárosi rendőrök újabb két feltételezett elkövetőt azonosítottak és hallgattak ki az október közepén Budapesten rendezett Európa-liga-labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt, így a gyanúsítottak száma négyre nőtt.

A Groupama Arénában október 13-án a Ferencváros körülbelül húszezer néző előtt 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát, amellyel akkor hajszálnyira került a kupatavasztól Sztanyiszlav Csercseszov együttese. A csapat végül csoportelsőként jutott tovább, így rögtön a legjobb 16 között folytatja tavasszal.

A mérkőzés előtt egy társaság tagjai egy, a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni. A tettesek elmenekültek, amikor a rendőrök egy percen belül megérkeztek és közbeléptek.

Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a támadók szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A többi verekedő után még folyik a nyomozás

Korábban közölték azt is, hogy a IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt folytatott eljárásban korábban mindkét társaságból egy-egy feltételezett elkövetőt azonosítottak és kihallgattak

A gyanúsítottak köre most újabb két férfival bővült. A ferencvárosi rendőrök egy 29 éves és egy 27 éves férfit hallgattak ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt. Az eléjük tárt bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A többi verekedő után tovább folyik a nyomozás – áll a közleményben.

Rovatok