Index Vakbarát Hírportál

Már csak egyet kell aludni, és jön a havazás

2022. november 17., csütörtök 16:03

Változékony lesz az idő hétvégén, többfelé várható eső, zápor, az északi hegyekben havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 3 és 7 fok között lehet.

Mint arról beszámoltunk, már csütörtök délután és este sem kizárt az Északi-középhegység csúcsain egy kisebb havazás. Pénteken késő délutántól fordulhat hóba az eső északkeleten.

A hét utolsó munkanapján túlnyomóan borult idő várható, csak estétől kezd el nyugaton csökkenni a felhőzet. Hajnaltól délnyugat felől az ország nagy részén várható eső, zápor, amit délutántól az északi hegyekben, késő este pedig Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi felén havazás vált fel.

Elsősorban a határhoz közeli tájakon, illetve a Bükk és Zempléni-hegység csúcsain fehéredhet ki a táj, vastag hótakaró kialakulása azonban nem valószínű, pár centiméternyi gyűlhet össze – írja az Időkép.

Az ország nyugati részén is érkezik a hó

Pénteken továbbá a keleties szél a Dunántúlon északnyugatira, a keleti megyékben északkeletire vált, és élénk, a nap második felében északkeleten erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szombaton átmenetileg egyre több helyen vékonyodik, szakadozik, majd ismét vastagszik a felhőzet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Éjjel az északi, északkeleti megyékben az esőt havas eső, havazás válthatja. Reggelre jórészt megszűnik a csapadék, nappal kevés helyen eshet. A délutáni, esti óráktól főleg hazánk déli felén ismét többfelé eleredhet az eső.

Estétől nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk déli, délkeleti felén többfelé, máshol helyenként várható eső, zápor. Főleg nyugaton havas eső, a hegyekben hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok