Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin békét hirdet Jeruzsálemben

2022. november 17., csütörtök 11:30

A magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatok további erősítése érdekében utazott Jeruzsálembe a köztársasági elnök.

Magyarország és Izrael is a béke képviselője – mondta Novák Katalin köztársasági elnök, miután találkozott csütörtökön Isaac Herzoggal, Izrael Állam elnökével Jeruzsálemben.

Magyarország és Izrael között a kapcsolat nagyon erős

– hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: sokat dolgoznak annak érdekében, hogy ezt a kapcsolatot megőrizzék, erősítsék gazdaságilag és politikailag is. Kiemelte: Magyarország a béke mellett áll ki, és Izrael is egy olyan ország, amely elkötelezett a béke mellett.

Az államfő Isaac Herzog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerda–csütörtöki látogatás célja a magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

A találkozót követően tett sajtónyilatkozatában a köztársasági elnök emlékeztetett, hogy Magyarország szomszédságában, Ukrajnában tragikus háború dúl, országunk azonban elítéli a putyini agressziót, és békét szeretne.

Novák Katalin az elnöki találkozót követően csütörtökön megbeszélést folytat Benjámin Netanjahu felkért miniszterelnökkel, valamint Jaír Lapid ügyvivő miniszterelnökkel, továbbá találkozik jeruzsálemi keresztény felekezetek képviselőivel is.

Rovatok