Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára bemutatta árnyékkormányának romaügyi tanácsadóját

2022. november 18., péntek 14:44

Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól – jelentette ki Dobrev Klára pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának romaügyi tanácsadóját.

Dobrev Klára kifejtette: az európai Magyarország eszméje arról is szól, hogy

mivel tudjuk segíteni a roma fiatalok kitörését a sokszor örökségül kapott szegénységből, hogy milyen oktatással tudjuk felismerni és kiaknázni a tehetségüket, hogy hogyan tudunk segíteni nekik abban, hogy sikeres polgárai legyenek egy európai Magyarországnak.

Herfort Marietta, a DK árnyékkormányának romaügyi tanácsadója 35 éves, diplomás roma nő. Dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként, az elmúlt tíz év nagy részében a romák érdekképviseletének szentelte a mindennapjait a civil szférában – mondta el Dobrev Klára.

Herfort Marietta arról beszélt, hogy egy olyan Magyarországot szeretne, ahol a roma gyerekek is megkapják az esélyt a minőségi tanulásra és az előrelépésre, ahol ösztönző, támogató pedagógusok veszik őket körül.

„Ezt az európai Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció is, így egyetlen pillanatig sem volt kérdés, hogy elfogadjam-e Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök felkérését. Minden tudásomat és tapasztalatomat egy ilyen Magyarországért fogom az árnyékkormány szolgálatába állítani” – jelentette ki Herfort Marietta.

Rovatok