Index Vakbarát Hírportál

Arcon fejelte a rendőrt egy szír férfi Debrecenben

2022. november 18., péntek 16:47

Elrendelte egy rendőrre támadó külföldi letartóztatását a Debreceni Járásbíróság pénteken – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint november 4-én este egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei őrzött szálláshelyen az idegenrendészeti őrizetben lévő külföldi férfi rátámadt az esti létszámellenőrzést végző rendőrre – írták.

A 28 éves szír állampolgárságú elkövető minden előzmény nélkül nagy erővel arcon fejelte, illetve ököllel megütötte a rendőrt, aki a támadás következtében zúzódásos sérülést szenvedett, és az egyik fogából letört egy darab.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatását, miután a gyanúsított Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, munkahellyel, jövedelemmel, illetve az országban tartózkodásra jogosító engedéllyel nem rendelkezik.

Így megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna. Megalapozottan feltételezhető az is – tették hozzá –, hogy szabadáságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványára elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Önbíráskodás miatt a gyanúsított ellen a Nyírbátori Rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat, ezt a bűncselekményt szintén az őrzött szálláson követte el októberben.

Rovatok